Berita dari Anfield

Catatan Steward Sambilan

LAPORAN: Liverpool mendahului perlumbaan untuk mendapatkan pemain tengah Chelsea

1 min read

Jendela perpindahan Liverpool akan datang akan menjadi satu proses bina semula apabila beberapa pemain bersedia untuk meninggalkan kelab itu. The Reds telah dikaitkan dengan pelbagai pemain tengah dan pertahanan kerana mereka adalah dua posisi yang memerlukan bantuan.

Alex Oxlade-Chamberlain dan Naby Keita kedua-duanya disahkan meninggalkan kelab apabila kontrak mereka berakhir pada musim panas. James Milner sudah berusia 37 tahun dan masa depannya tidak menentu. Jordan Henderson, Thiago Alcantara dan Fabinho berada di penghujung karier mereka, dengan ramai penyokong menunjukkan kekurangan tenaga dan dinamisme di bahagian tengah sebagai perkara utama yang membimbangkan.

Dikaitkan dengan Mason Mount daripada Chelsea telah meningkat dengan ketara sejak beberapa bulan lalu kerana kontrak pemain tengah itu bakal berakhir. Perjanjian semasa Mount dengan Chelsea akan tamat pada 2024 dan tuntutan gaji pemain berusia 24 tahun itu belum dapat dipenuhi oleh kelab London itu.

Laporan baharu daripada football.london oleh Bobby Vincent menyatakan bahawa perbincangan Mount dengan Chelsea tidak mencatat sebarang kemajuan setakat ini. Vincent menulis bahawa Liverpool mendahului perlumbaan untuk menandatangani Mount mendahului persaingan dua kelab Manchester.

Vincent juga menyatakan Liverpool pernah berharap dapat menandatangani Mount dengan bayaran yang lebih rendah kerana pemain tengah itu hanya mempunyai baki 12 bulan dalam perjanjiannya menjelang musim panas.

Laporan itu mendakwa bahawa Chelsea mahukan kontrak baharu Mount selama tujuh tahun. Beliau tidak tertarik untuk terikat dengan sebuah kelab begitu lama.

About Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.