Berita dari Anfield

Catatan Steward Sambilan

Laporan menyatakan bahawa Liverpool berminat dengan pemain pertahanan Bundesliga secara percuma

2 min read

Liverpool telah dikaitkan dengan pemain Eintracht Frankfurt, Evan Ndicka selama beberapa minggu.

David Maddock, menulis untuk the Mirror kini turut mengesahkan minat Liverpool.

Maddock menulis:

“Ndicka menandai semua kotak yang berkaitan dengan Liverpool, kerana dia boleh didapati secara percuma dan merupakan profil yang sempurna. Dia juga serba boleh sebagai pertahanan sebelah kiri yang telah mengambil bahagian dalam peranan bek kiri, malah kadang-kadang sebagai pemain tengah bertahan.”

Maddock juga mengesahkan bahawa Mason Mount menjadi sasaran bersama Jude Bellingham.

Lelaki Perancis itu bersedia untuk boleh didapati secara percuma. Minggu ini, Haaziq Ali, menulis untuk DaveOCKOP, menganalisis potensi bek tengah yang boleh disasarkan oleh Liverpool.

Ali menulis tentang Evan Ndicka:

“Sasaran lain yang dikhabarkan, yang Liverpool perlu bertarung dengan kelab terkemuka Eropah yang lain, ialah Evan Ndicka dari Eintracht Frankfurt dalam Bundesliga. Yang paling tinggi dan paling berat dalam senarai, dengan ketinggian 6 kaki 4 inci dan berat 82kg, Ndicka menawarkan lebih fizikal daripada sasaran lain dan kelihatan lebih bersedia untuk Liga Perdana yang kasar dan bergelora. Lebih-lebih lagi, dia juga kaki kiri yang merupakan kekurangan Liverpool sejak Klopp datang ke kelab itu.

Walaupun Ndicka tidak menawarkan keupayaan progresif yang sama seperti Gvardiol atau Matip, dia masih mempunyai banyak sentuhan setiap permainan yang menunjukkan bahawa dia selesa pada bola dan ketepatan hantarannya adalah serupa. Walaupun ketepatan hantaran jauhnya adalah yang paling rendah, anda akan menganggap apabila bermain dengan penyerang yang lebih baik yang membuat larian lebih bijak peratusan itu akan meningkat. Di mana Ndicka menonjol adalah dalam kehebatan pertahanannya, dia mempunyai kepantasan untuk memulihkan bola dengan kerap dan itu menjadikannya rakan bek tengah yang ideal sambil mempunyai bek sayap yang progresif kerana dia mempunyai bakat untuk menjadi pertahanan terakhir dan membuat perubahan permainan blok/pelepasan.

Satu lagi perkara positif dan apa yang menjadikan perjanjian ini paling berkemungkinan untuk Liverpool ialah kontraknya akan tamat pada musim panas ini dan dia boleh didapati secara percuma. Sama seperti cara mereka menandatangani Matip, Klopp boleh melakukan satu masterstroke perpindahan dengan perjanjian ini.”

About Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.