Berita dari Anfield

Catatan Steward Sambilan

Kelab Itali akan mempertimbangkan tawaran Liverpool untuk pemain tengah bintang

2 min read

Tidak mengejutkan bahawa Liverpool sedang memburu penambahan inventif di bahagian tengah mereka, dengan beberapa siri persembahan hambar memberikan Jurgen Klopp dan pasukannya tiada pilihan lain.

Kini, Liverpool mengawasi bintang tengah Inter Milan, Marcelo Brozovic, bersama pemain Juventus, Adrien Rabiot, menurut FC Inter News.

Laporan itu menyatakan bahawa pengurus Jerman itu sedang mencari pemain tengah yang boleh bertindak sebagai ‘pengarah’nya di bilik enjin dan Brozovic mendapati dirinya mengintai dalam kategori itu.

Brozovic dilaporkan merupakan salah satu daripada tiga sasaran yang dinanti-nantikan oleh Liverpool untuk peranan yang didahulukan itu.

Satu rundingan, setahun yang lalu, telah ditolak kerana kepentingan pemain antarabangsa Croatia itu untuk bahagian tengah Milan telah dinyatakan dan minat Liverpool dengan cepat dibawa pergi.

Brozovic, 31, menyatakan dia kini gembira dengan situasi kelabnya dan tidak bercadang untuk meninggalkan ibu negara Itali itu.

Bagaimanapun, masa kini telah berubah yang menyaksikan Hakan Calhanoglu mengambil alih tampuk pemerintahan sebagai pemain tengah Inter Milan yang ditempatkan di hadapan empat pertahanan.

Masa depannya kini tidak menentu di kelab itu dan membuka pintu kepada calon peminjam, termasuk Liverpool, memandangkan dia membawa pulang angka yang menarik kira-kira €6 juta setahun.

Walaupun Inter akan mengadakan rundingan yang sukar dengan idea bahawa mereka akan memperoleh wang tunai sebanyak mungkin daripada perjanjian itu, tawaran akan diambil dalam ‘pertimbangan serius’ jika wang itu mencerminkan jangkaan mereka.

Liverpool, bagaimanapun, berkemungkinan kekal jelas memandangkan usianya dan spekulasi mengenai taktik perpindahan Milan.

Terdapat banyak pemain yang secara realistik sesuai dengan bil Liverpool lebih baik daripada Brozovic dan Klopp berkemungkinan akan menyaring mereka sebelum beralih kepada bintang Croatia itu.

About Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.