Berita dari Anfield

Catatan Steward Sambilan

BREAKING: Liverpool dilaporkan telah menemui pengarah sukan baharu mereka

1 min read


Kredit: Getty Images

Liverpool bersedia untuk mengumumkan Jörg Schmadtke sebagai pengarah sukan baharu kelab itu, menurut laporan.

Matt Law dan Sam Wallace dari The Telegraph melaporkan berita itu malam ini.

Seorang veteran permainan berusia 59 tahun, Schmadtke telah bekerja untuk pelbagai kelab Jerman, yang terbaru di Wolfsburg.

Schmadtke membawa banyak pengalaman kepada peranan itu, setelah bekerja dalam peranan yang sama di kelab yang berbeza selama lebih 20 tahun.

Liverpool sedang mencari pengarah sukan baharu sejak pengumuman mengejutkan bahawa Julian Ward, yang baru sahaja mengambil alih jawatan Michael Edwards, akan meninggalkan jawatan itu pada musim panas ini.

Seorang bekas penjaga gol pada zamannya bermain, Schmadtke terkenal dengan gaya lantangnya dan penekanan untuk mendapatkan nilai untuk wang dengan pemain yang ditandatangani.

Pemain Jerman itu mempunyai hubungan yang rapat dengan pengurus terdahulu hasil pendekatannya yang berpendirian terhadap perniagaan bola sepak.

Schmadtke difahamkan mempunyai hubungan rapat dengan Jurgen Klopp, sesuatu yang boleh membuktikan penting ketika kedua-duanya memulakan satu daripada jendela perpindahan paling penting dalam sejarah Liverpool.

The Reds sedang berusaha untuk membina semula skuad dengan beberapa pemain dan kelab Merseyside itu nampaknya percaya bahawa Schmadtke adalah orang yang tepat untuk tugas itu.About Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.