Berita dari Anfield

Catatan Steward Sambilan

Constantine Hatzidakis memohon maaf kepada Andy Robertson, FA tidak ambil tindakan

1 min read

Pegawai perlawanan Liga Perdana, Constantine Hatzidakis telah memohon maaf kepada pemain Liverpool Andy Robertson selepas insiden menyaksikan beliau kelihatan seolah-olah menyiku bek sayap itu pada separuh masa perlawanan seri 2-2 dengan Arsenal Ahad lalu.

FA telah memuktamadkan penyiasatan mereka mengenai insiden itu dan menganggap tiada tindakan lanjut akan diambil.

Insiden itu berlaku apabila Robertson mendekati penjaga garisan untuk membincangkan sesuatu selepas wisel separuh masa pertama dibunyikan.

SkySports telah melaporkan komen FA mengenai siasatan mereka terhadap insiden itu.

“Kami telah menyemak dengan teliti semua bukti berhubung insiden di Anfield baru-baru ini yang melibatkan pemain pertahanan Liverpool Andrew Robertson dan pegawai perlawanan Constantine Hatzidakis, dan kami tidak akan mengambil tindakan lanjut.

“Proses komprehensif kami melibatkan menyemak kenyataan terperinci daripada Liverpool dan PGMOL, serta pelbagai sudut rakaman video, berhubung kedua-dua insiden dan keadaan sekelilingnya.”

Hatzidakis berkata mengenai insiden dan siasatan seterusnya, “Saya membantu FA sepenuhnya dalam siasatan mereka dan telah membincangkan perkara itu secara langsung dengan Andy Robertson semasa perbincangan yang jujur dan positif.

Sudah tentu bukan niat saya untuk membuat sebarang hubungan dengan Andy kerana saya menarik lengan saya darinya dan untuk itu saya telah meminta maaf.

“Saya tidak sabar untuk kembali mengendalikan perlawanan.”

About Author

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.